Majorleap

Majorleap

Majorleap Banner PlaceholderMajorleap Banner

Majorleap er etter en intens vinter og vår i studio endelig klar med nytt album. Albumet som har fått tittelen ”The Idealist” som består av seks selvsnekra låter i folk/pop/rock segmentet, hvor de har hentet inspirasjon ifra flere steder og hendelser - som har preget bandet og medlemmene privat de siste årene.

 
Opp og nedturer
Musikkbransjen er brutal og det kreves både talent, riktig låtmateriale, riktige kontakter og ikke minst en solid porsjon med flaks for å lykkes.
Bandet har opplevd sin del av oppturer og nedturer med brorparten av den siste varianten. Dette har bandet vokst på og lært seg å takle. Den desidert mest rocka låta ”Coming Up” som også var første singel fra dette albumet, er skrevet om akkurat disse opp og nedturene. ”Coming up” er setningsfrasen som beskriver det å jobbe seg sakte men sikkert mot bølgetoppen for så i løpet av bare et brøkdel av et sekund så havner en nederst i bølgedalen igjen. ”Coming Up” er også en låt som Ruben Gran på P3, NRK Sogn og Fjordane(listet) har spilt, samt StudentRadioen i Bergen listet i november 2016.

Den ensome kjærligheten…
Den kanskje mest folkelige låta, med stor andel av Pop-vibber i seg ”Stars and Memories” er skrevet som en oppfordring til å holde ut og tro på den store kjærligheten.
- ”Dagens samfunn i Norge er blitt slik at folk ikke er avhengig av å være to lenger, mange tenker og vet at de klarer seg fint på egenhånd og det blir da desto lettere å seile sin egen sjø”.

Ifra kjærlighetslivet går veien videre til det mer alvorlige som skjer rundt om verden, tittel-sporet på albumet ”The idealist” handler om de vanskelige valgene som må tas når verden skriker etter hjelp fra ”Verdens Rikeste Land”, å være en idealist i slike tilfeller er en umulig oppgave, uansett hvor lite eller mye en hjelper til så vil en alltid sitte igjen med det store spørsmålet; ”var dette det riktige valget?”, vi opplever en stadig påminnelse i tv-ruta om folk som ikke har det så godt som oss her i Norge, dette bør hjelpe oss å sette ting i perspektiv og bli bevist på hva som egentlig betyr noe, hva som egentlig er viktig her i livet.